zijderlaan-voortdurend-in-beweging-slide-small-1.jpg
Duurzaamheid

Duurzaamheid (8)

Cefetra en Zijderlaan zetten gezamenlijke duurzame missie voort

Rotterdam/Stolwijk, 1 juni 2023

Eén jaar gebruik van Hydrotreated Vegetable Oil (HVO): een besparing van 730 ton CO2-uitstoot. Dat is in het kort wat agrarische grondstoffenleverancier Cefetra en logistiek dienstverlener Zijderlaan samen hebben bereikt door in 2022 te kiezen voor deze alternatieve, fossielvrije brandstof. Daar zijn ze trots op! Het succes was geen eenmalige actie, want ook in 2023 tankt Zijderlaan HVO voor alle binnen Nederland gereden vrachten van Cefetra. Dat gaat om zo’n 230.000 liter per jaar.

Cefetra kijkt zeer positief terug op het eerste jaar van de uitgebreide samenwerking met Zijderlaan en het gebruik van HVO. Ruben Kraaijeveld, Operations Manager Cefetra B.V.: “Het heeft het bewustzijn en urgentie van de duurzame weg die we ingeslagen zijn verder versterkt. Onze klanten waarderen dit initiatief en de voorlopersrol die wij in de sector innemen. Hier staan we al 35 jaar voor en kijken ernaar uit deze weg in de toekomst samen met onze klanten, leveranciers en medewerkers te blijven volgen en mooie doelen te bereiken.”

Leo Lokker, commercieel & operationeel directeur bij logistiek dienstverlener Zijderlaan: “Wij waarderen het enorm dat Cefetra als eerste de stap heeft durven zetten vol voor HVO te gaan. Samen hopen wij, als duurzaamheidsambassadeurs, andere bedrijven te motiveren structurele veranderingen door te voeren in hun organisaties en zo hun CO2-voetafdruk te verbeteren.
De intensivering van onze duurzame samenwerking is heel belangrijk voor de logistieke energietransitie. De keuze voor HVO geeft onze gezamenlijke ambitie om in duurzaamheid te excelleren mooi weer.”

Duurzame missie

“Cefetra heeft altijd een voortrekkersrol gehad als het gaat om duurzaamheid,” licht Sandra Kraaij toe, Sustainability Manager bij Cefetra B.V.. “Wij vinden het belangrijk om na te gaan welke verdere stappen we kunnen nemen om het transport en de producten die wij leveren te verduurzamen. Dit doen we graag in samenwerking met andere stakeholders, in dit geval met Zijderlaan. Wij zijn er trots op dat we samen een CO2-reductie hebben gerealiseerd en blijven kijken hoe we het transport nog verder kunnen optimaliseren.”

“Het duurzaamheidsthema past goed binnen de cultuur van ons familiebedrijf”, vertelt Sabine Zijderlaan, algemeen directeur. “Wij vinden het belangrijk om in een duurzame toekomst te investeren. Niet alleen voor onze bedrijfsvoering, maar juist voor het behoud van een gezonde en mooie leefomgeving.”
Sabine vervolgt: “We bereiken de mooie duurzaamheidsresultaten nooit alleen. Organisatie breed besteden we hier continu aandacht aan. Van het voetje van de chauffeur tot aan de inkoop van nieuwe voertuigen met zuinige motoren. Ook bij onze opdrachtgevers brengen we de duurzaamheidsdiscussie steeds onder de aandacht. Het reduceren van CO2-uitstoot is op veel verschillende manieren te realiseren, als je er samen maar voor open staat en bereid bent om te investeren. Dat kan financieel door bijvoorbeeld een meerprijs voor HVO te betalen, via onderzoek naar optimalisatiekansen binnen de keten, door te kijken naar diverse transportmodaliteiten of het aantrekken van een duurzaamheidsadviseur. Alles is mogelijk!”

Weg naar zero emissie

Cefetra is ervan overtuigd dat Zijderlaan een goede partner is om ontwikkelingen voor verdere verduurzaming van het wegvervoer te blijven volgen en in de toekomst samen de volgende stappen te zetten. Kraaij: “Er liggen nog veel uitdagingen op weg naar elektrisch of waterstof aangedreven vrachtwagens voor zwaar transport. Tot dat zover is blijven wij HVO inzetten voor het verduurzamen van ons transport.

Lokker: “We zien HVO als de belangrijkste maatregel tijdens de transitie naar de mogelijke nieuwe energiedragers. Hiermee kunnen we snel veel CO2 reduceren. Daar hebben we wel de ondersteuning en inzet van onze opdrachtgevers bij nodig. Wij streven ernaar om 25% van onze totale volumes in 2025 op HVO te rijden.”

Zijderlaan heeft onlangs de 2e Lean & Green Star Award behaald voor hun duurzame inspanningen. Maik Backx, duurzaamheidsadviseur: “Deze mooie erkenning laat zien dat wij ons op vele fronten actief inzetten om CO2-uitstoot te reduceren, met op de langere termijn het doel onze dienstverlening in transport en logistiek emissievrij aan te bieden.”

 

OVER CEFETRA

Agrarische grondstoffen leveren is de core business van Cefetra. Met 125 jaar ervaring zijn zij marktleider binnen de Benelux. Efficiënte supply chains en logistiek maken het mogelijk om producten te leveren van leveranciers aan hun klanten in Europa. Het kantoor van Cefetra staat in Rotterdam en zij zijn onderdeel van de Duitse BayWa Group.
Al meer dan 15 jaar is Cefetra proactief betrokken bij in- en externe initiatieven om haar ketens te verduurzamen. Onder meer door betrokkenheid bij de Round Table for Responsible Soy (RTRS), maar ook door het ontwikkelen en implementeren van de zelfontwikkelde CRS standaard voor verdere verduurzaming van de sojateelt in Zuid Amerika. Daarnaast werken ze aan verbeterde traceerbaarheid en transparantie van vaak complexe ketens. Dit doet Cefetra in samenwerking met leveranciers, boeren en NGOs. Maar ook in hun logistieke processen kijken ze naar mogelijkheden tot verduurzaming. Onder meer met de samenwerking met Zijderlaan, met wie Cefetra sinds januari 2022 alle Nederlandse transporten per truck op HVO rijden.

Website: www.cefetra.nl

OVER ZIJDERLAAN

Binnen de Benelux is Zijderlaan een professionele speler in de transport en logistieke dienstverlening. Zijderlaan ontzorgt haar opdrachtgevers in de gehele logistieke keten. Binnen de transportsector zijn zij gespecialiseerd in losgestort-, stukgoed-, container- en bulktransport. Daarnaast verzorgen ze op- en overslag en diverse VAL-activiteiten vanuit de warehouses in Stolwijk, Steenbergen en Puttershoek.
Zijderlaan is een familiebedrijf, opgericht in 1937 en bestuurd door de derde generatie. Duurzaamheid staat als één van de kernwaarden al jaren hoog op de agenda. Logistieke transportstromen, gas-, energie- en dieselolieverbruik (de footprint) worden voortdurend geanalyseerd om, waar mogelijk gericht te optimaliseren en CO2-uitstoot te reduceren. Zijderlaan is “Voortdurend GROEN in Beweging”.

Website: www.zijderlaan.nl 

woensdag, 22 maart 2023 09:58

2e Lean & Green Star Award

Written by

Zijderlaan neemt 2e Lean & Green Star Award in ontvangst

> Zijderlaan is voortdurend GROEN in beweging. We zijn dan ook trots dat we de 2e Lean & Green Star hebben behaald! Op 8 maart 2023 kregen we de 2e Star Award uitgereikt door Jan van Nunen en Minne Jansen van Lean & Green Nederland. Een hele mooie erkenning voor onze duurzame inspanningen. Duurzaamheid staat al vele jaren hoog bij ons op de agenda. Met de ambitieuze doelen binnen de sector is het niet alleen belangrijk, maar zelfs noodzakelijk, om ons continu te focussen op optimalisatie- en innovatiekansen. Met als doel op de langere termijn onze dienstverlening in transport en logistiek emissievrij aan te bieden.

2e Lean & Green Star

We hebben de 2e Lean & Green Star bereikt, omdat we een CO2-prestatie van 7,47 kg CO2 per ton hebben neergezet. De tweede ster wordt in het programma toegekend als het tweede doel van 10% extra CO2-reductie wordt behaald. De maatregelen die we onder andere hebben genomen zijn het plaatsen van zonnepanelen, het gebruik van HVO als fossielvrije brandstof, ons vernieuwende wagenpark, opleidingsbeleid en begeleiding in het verbeteren van verbruikscijfers en een nóg efficiëntere planning.

Doelgericht duurzaam naar de toekomst

We vinden het belangrijk om bewust bezig te blijven met een actief CO2-reductiebeleid om zo onze voetafdruk steeds verder te verbeteren. Samen, want juist dan gaat duurzaamheid echt leven en kunnen we verbeteringen realiseren. Sabine Zijderlaan: “Zijderlaan is een ondernemend familiebedrijf met een duidelijke, doelgerichte toekomstvisie. We vinden het belangrijk om duurzame, strategische beslissingen te nemen en bewust om te gaan met mens en natuur. We volgen duurzame ontwikkelingen en innovaties op de voet en stappen in waar we kunnen. Ook helpen we onze klanten met het behalen van hun duurzame doelstellingen. Als regisseur van de gehele logistieke keten brengen wij mogelijkheden voor verduurzaming in kaart. We blijven met onze opdrachtgevers in gesprek om, waar mogelijk, samen extra reductiestappen te zetten. Door te kiezen voor een beschikbare alternatieve brandstof, bijvoorbeeld. Zo blijven we ‘voortdurend groen in beweging’ op weg naar een emissievrije toekomst.”

Leo Lokker: “Zo is Cefetra B.V., agrarische grondstoffenleverancier, onze eerste belangrijke opdrachtgever die de overstap heeft gemaakt naar het gebruik van de fossielvrije brandstof HVO100. Zij zijn bereid om gezamenlijk te investeren in het verduurzamen van het transport en daarmee gemeenschappelijke milieudoelstellingen te behalen. Onze samenwerking is een hele belangrijke en duurzame ontwikkeling in de logistieke energietransitie van het zware wegvervoer over langere afstanden. Wij zetten ons actief in om meer samenwerkingen te verduurzamen.” Lees meer over onze samenwerking in dit artikel.

Infographic duurzame prestaties 2023 WEB

Samen duurzame stappen zetten

Wilt u ook uw duurzame doelen behalen of meer aandacht besteden aan uw voetafdruk? Bel of mail gerust met onze duurzaamheidsadviseur over HVO en meer mogelijkheden bij Zijderlaan. Naast dat uw bedrijf grote impact maakt door CO2 te reduceren, loopt u ook vooruit op de ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Maik Backx

Duurzame activiteiten

We stellen onze CO2-reductiedoelen voortdurend bij, waardoor we onze impact op het milieu steeds verder verkleinen. Een overzicht van gerealiseerde en/of continuerende duurzame activiteiten met verwijzing naar meer informatie op onze website:

  • Deelname Lean & Green CO2-reductieprogramma: op weg naar 3e STAR;
  • Ketenregie: inspelen op (duurzame) optimalisatiekansen i.s.m. onze klanten;
  • Inzet van HVO100 als fossielvrije brandstof;
  • Compensatie resterende dieseluitstoot via NBS compensatieprogramma van Shell;
  • Compleet nieuw pand voor onze Truck- en Trailerservice, gebouwd volgens de BENG-norm;
  • Zonnepanelen en warmtepomp;
  • Duurzaam wagenpark: doel om in 2024 volledig over te zijn op Euro 6 vrachtwagens;
  • Persoonlijke rij-coaching inbedden in onze Code 95 en mentor opleidingen, waarbij de focus ligt op duurzame inzetbaarheid, veiligheid en kwaliteit van onze chauffeurs;
  • Bewustwording vergroten onder medewerkers met feedback over onderhoud trucks, rijgedrag en bandenspanning;
  • Lege kilometers reduceren door intensieve samenwerking met opdrachtgevers en transportpartners;
  • Licht materiaal gebruiken, waardoor de beladingsgraad verhoogt;
  • Deelname aan diverse verduurzamingsprojecten o.a. waterstof (HyTrucks) en multimodale transportstromen (o.a. de Groene Hart Corridor en onderzoek bietentransport over het water);
  • Interne duurzaamheidsadviseur Maik Backx: voortdurend analyseren van onze logistieke transportstromen, in kaart brengen van duurzame en financiële optimalisatiekansen voor de klant.

Lean & Green

Lean & Green is het leidende CO2-reductieprogramma in de logistiek. Ontwikkeld door en voor bedrijven binnen de logistieke dienstverlening die verladen of vervoeren. Het programma heeft als doel om de CO2-emissie binnen de logistiek structureel te reduceren. Dit doen zij door het activeren van samenwerkingen, het delen van kennis en het inzetten van slimme en effectieve maatregelen.

Website: lean-green.nl

Nieuwsbericht 2e leangreen star appafbeeldingen

woensdag, 22 maart 2023 09:29

Groene Hart Corridor

Written by

Containertransport over het water tussen de Rotterdamse Haven en Bergambacht via Overslag Terminal Bergambacht (OTB)

- Zijderlaan neemt deel aan Joint-Corridors Off-Road, een landelijk actieprogramma dat wordt ondersteund door de Topsector Logistiek. Samen met andere bedrijven in onze regio maken we de Groene Hart Corridor mogelijk: in plaats van transport over de weg, maken we gebruik van binnenvaart over de route Bergambacht – Rotterdam Maasvlakte/City. Door deze 'modal shift' verminderen we onze CO2-uitstoot en verbeteren we de bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio door het verminderen van filedruk.

We werken nauw samen met alle betrokken partijen om deze vorm van vervoer rendabel en betrouwbaar te maken. De eerste grote partijen containers over het water zijn al vervoerd via Overslag Terminal Bergambacht, waarna we pendelen naar onze op- en overslag in Stolwijk. 

Meer informatie vind je op go-off-road.nl of bekijk de pdf met specificaties van de Groene Hart Corridor hier

woensdag, 25 mei 2022 10:44

Item DMD RTL Z

Written by

25-05-2022 - Zijderlaan heeft meegewerkt aan het tv-programma Doe Maar Duurzaam van RTL Z. In ons item legt Sabine Zijderlaan uit waarom duurzaamheid zo belangrijk is binnen de transport & logistiek en hoe wij hier invulling aan geven. Ook vertelt Leo Lokker over de wijze waarop wij onze CO2 reduceren en komt Ruben Kraaijeveld van Cefetra B.V. aan het woord over onze samenwerking en de keuze voor HVO100. 

Kijk hier onze bijdrage aan het programma terug!

 

CEFETRA KIEST VOOR FOSSIELVRIJE HVO-DIESEL BIJ ZIJDERLAAN


Rotterdam/Stolwijk, 20 januari 2022 - Agrarische grondstoffenleverancier Cefetra en logistiek dienstverlener Zijderlaan gaan een stap verder in hun duurzame samenwerking. Per 1 januari 2022 kiest Cefetra voor de fossielvrije brandstof HVO100 voor alle binnen Nederland gereden vrachten. Deze verandering levert direct een CO2-reductie tussen 80 en 90% op. Een belangrijke en duurzame ontwikkeling in de logistieke energietransitie.

Brug naar de toekomst

Ruben Kraaijeveld, Operations Manager bij Cefetra B.V.: “Cefetra is een voorloper op het gebied van duurzaamheid en voert daarom gesprekken met vele stakeholders om na te gaan hoe wij onze producten, services en processen verder kunnen verduurzamen. Zo hebben we samen met Zijderlaan doelstellingen opgesteld die overeenkomen met de strategie van beide bedrijven. Een onderdeel daarvan is het verduurzamen van ons transport met nu als grote stap de keuze voor HVO-diesel bij Zijderlaan.”

Sabine Zijderlaan, algemeen directeur van Zijderlaan: “Cefetra is onze eerste opdrachtgever die volledig overgaat op HVO. Ook binnen Zijderlaan sturen we voortdurend op CO2-reductie en -compensatie. Onze klanten hebben onder andere de mogelijkheid om te kiezen voor HVO. Deze fossielvrije brandstof zorgt direct voor een CO2-reductie tot wel 90%, ’Well-to-Wheel’ bekeken. Een hele mooie score gedurende de transitie naar geheel emissievrij zwaar wegtransport. Of het nu waterstof of elektrisch wordt in de toekomst, we volgen samen met onze klanten de verduurzamingsontwikkelingen op de voet. In de tussentijd blijven we ons actief inzetten om onze voetafdruk zoveel mogelijk te verbeteren en gezamenlijk met onze klanten gemeenschappelijke milieudoelstellingen te behalen.”

Voordelen HVO

“Een groot voordeel van Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) is dat het direct inzetbaar is”, vertelt Maik Backx, duurzaamheidsadviseur bij Zijderlaan. “De brandstof is voor iedere Euro 5 en 6 dieselmotor geschikt zonder aanpassingen te hoeven verrichten. HVO heeft een vergelijkbare chemische samenstelling als fossiele diesel, maar dan zonder onzuiverheden. Ook is de lagere uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, koolwaterstof, stikstofoxiden, koolmonoxide en PAK's beter voor de lokale luchtkwaliteit én voor de motor.”

Duurzame samenwerking

Op jaarbasis rijdt Zijderlaan zo’n 500.000 kilometer voor alle vrachten van Cefetra in Nederland. “De prijs van HVO ligt aanzienlijk hoger dan fossiele diesel, maar wij zijn bereid om hierin te investeren”, zegt Ted Swinkels, algemeen directeur Cefetra B.V. “Leuk om te zien dat de trucks van Zijderlaan ons eiwitrijk meel, afkomstig van oliezaden, als lading vervoeren en tegelijkertijd deze alternatieve brandstof, afkomstig van datzelfde oliezaad, voor ons tanken. Ons doel is in 2030 geheel klimaatneutraal te zijn. Hiermee kunnen we een belangrijke stap maken in de verduurzaming van het transport en daarmee onze bedrijfsvoering.” Sabine Zijderlaan: “Naast HVO blijven we met elkaar op zoek naar andere duurzame optimalisatiekansen. Door actuele en intensieve data-uitwisseling, bijvoorbeeld, berekenen we de meest efficiënte inzet van ons materiaal en planning. We hopen dat velen ons voorbeeld binnen transport en logistiek zullen volgen op weg naar een CO2-neutrale samenleving.”

Over Cefetra

Grondstoffen leveren voor de diervoedersector is onze core business. Met onze 120 jaar ervaring zijn wij marktleider binnen de Benelux. Onze efficiënte supply chains en logistiek maken het mogelijk om producten te leveren van leveranciers aan onze klanten in Europa. Ons kantoor staat in Rotterdam en wij zijn onderdeel van de Duitse BayWa Group.

Website: www.cefetra.nl

Over Zijderlaan

Binnen de Benelux zijn wij een professionele speler in de transport en logistieke dienstverlening. Wij ontzorgen onze opdrachtgevers in de gehele logistieke keten. Binnen de transportsector zijn wij gespecialiseerd in losgestort-, stukgoed-, container- en bulktransport. Daarnaast verzorgen we op-, overslag en diverse VAL-activiteiten vanuit onze DC’s in Stolwijk, Steenbergen en Puttershoek. We zijn een familiebedrijf, bestuurd door de derde generatie. In 2022 bestaan wij 85 jaar.

donderdag, 20 januari 2022 08:00

Op weg naar CO2-neutraal

Written by

Stolwijk - 10 januari 2022

OP WEG NAAR CO2-NEUTRAAL


Als één van onze kernwaarden speelt duurzaamheid een belangrijke rol in onze totale bedrijfsvoering. Logistieke transportstromen, gas-, energie- en dieselolieverbruik (onze footprint) worden voortdurend geanalyseerd zodat we, waar mogelijk, gericht kunnen optimaliseren en CO2-uitstoot reduceren.

Van elke ondernemer wordt vandaag de dag steeds meer gevraagd en verwacht op het gebied van duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en circulaire economie. Nederland staat voor de grote opgave om de CO2-uitstoot drastisch (met 49% voor 2030) te verminderen. Om deze ambitieuze doelen te behalen zal iedereen binnen de logistieke keten actief zijn ‘reductiesteentje’ moeten bij dragen.

Extra inzet tijdens energietransitie

Voor ons wagenpark zien wij met name waterstof als de emissievrije brandstof van de toekomst. Voorlopig zijn we echter grotendeels aangewezen op fossiele brandstoffen. Gedurende de transitie naar een fossielvrije brandstof willen wij snel en proactief, naast het reduceren, ook zoveel mogelijk CO2 compenseren. Daarom investeren wij per 1 januari 2022 in het Nature-Based Solutions programma van Shell, waarmee we een eerste stap zetten naar CO2-neutraal transport. Dit programma met gecertificeerde CO2-compensatieprojecten, is gericht op het succesvol beschermen en herstellen van natuurgebieden.

Daarnaast behoort het gebruik van alternatieve brandstoffen, zoals HVO of Bio GTL, tot de mogelijkheden bij Zijderlaan. Door te kiezen voor een alternatieve brandstof kunnen onze klanten direct CO2-reductie voor hun eigen organisatie behalen. Bent u benieuwd wat Zijderlaan voor uw organisatie kan betekenen op duurzaamheidsgebied? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Succesvolle duurzame projecten

Zijderlaan neemt deel aan het CO2-reductieprogramma van Lean & Green. In 2019 behaalden we de 1e Lean & Green STAR. Deze STAR geeft aan dat wij onze vrachtwagens efficiënt inzetten met een lagere CO2 per ton/km tot gevolg. Uiteraard hebben we de ambitie om ook een 2e en zelfs 3e STAR Award te behalen. Onze dieselolieverbruikrapportages worden momenteel getoetst door Lean & Green. Daarnaast hebben we in 2020 zo’n 900 zonnepanelen geplaatst op een aantal DC-locaties, waarmee onze CO2-footprint is verbeterd.

Verder staat de oplevering van onze hypermoderne werkplaats voor de deur. Dit pand is gebouwd volgens de zogenaamde BENG-norm (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Reparaties en onderhoud aan onze trucks en trailers verrichten we straks met nauwelijks tot geen impact op het milieu. Lees in dit artikel meer over de nieuwe werkplaats.

Duurzaamheidsadviseur bij Zijderlaan

In 2021 hebben we een duurzaamheidsadviseur aangesteld. In deze nieuwe functie volgt Maik Backx de ontwikkelingen op duurzaamheidsgebied nauwkeurig. Hij maakt analyses en prognoses over CO2-uitstoot. Samen met onze klanten bekijkt en onderzoekt hij mogelijkheden voor verduurzaming in de keten en brengt duurzame optimalisatieslagen in kaart.

Maik begon in zijn functie met de uitvoering van een duurzaamheidsonderzoek. Hierin stonden drie onderwerpen centraal:

  • Concretiseren verbetering verbruikcijfers t.b.v. 2e of 3e Lean & Green STAR;
  • CO2-reductieplan opstellen om uitstoot en verbruik terug te dringen;
  • Persoonlijke rij-coaching inbedden in onze Code 95 en mentoropleidingen, waarbij de focus ligt op duurzame inzetbaarheid, veiligheid en kwaliteit van onze chauffeurs.

Met de resultaten uit het onderzoek werken wij gericht verder aan het terugdringen van de CO2-uitstoot binnen Zijderlaan.

Heeft u vragen over ons duurzaamheidsbeleid of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor optimalisatie en verduurzaming van uw transport? Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier of telefoon.

 

donderdag, 04 maart 2021 13:56

Innovatieve nieuwe werkplaats

Written by

Donderdag 4 maart 2021

Innovatief. Energieneutraal. Gebouwd op de toekomst. Dat is onze nieuwe werkplaats! De plannen zijn gereed en de voorbereidingen van de bouw zijn gestart. Na 35 mooie jaren in onze huidige werkplaats verhuizen we begin 2022 naar onze nieuwe locatie op ons parkeerterrein in Stolwijk. 

De nieuwe werkplaats biedt meer interne werkruimte, zowel in vloeroppervlakte als in hoogte. Met onder andere een vaste APK-straat, een richtframe en een kraanbaan zijn de werkomstandigheden optimaal en is de locatie voorzien van de nieuwste innovaties op onderhoudsgebied. Uiteraard geheel volgens de actuele milieu-, ARBO- en veiligheidsvoorschriften.

De constructie van het pand is voorbereid op de toekomst. Met minimale aanpassingen aan het pand ontwikkelen wij mee met de nieuwe generaties moderne voertuigen.

Opbouw en onderhoud eigen wagenpark

Ons groeiende wagenpark bestaat uit zo'n 480 eenheden: 200 trucks en 280 opleggers/aanhangers. Met ons gedreven en professionele monteursteam leveren we vanuit huis de beste service, kwaliteit en onderhoud aan ons complete wagenpark. Ook bouwen we het nieuwe materiaal zelf op. Zo zorgen we voor continuïteit en maatwerk van onze voertuigen. 

 

maandag, 13 januari 2020 13:41

Lean & Green Star

Written by

13-01-2020 - Voor het behalen van 24% CO2-reductie binnen 5 jaar kregen wij eind 2019 de Lean & Green Star Award. Deze werd uitgereikt door Dirk van der Lee van Lean & Green Nederland. Een resultaat waar we trots op zijn en een mooie bevestiging dat we op de goede weg zijn. Ook de komende jaren blijven we bewust bezig met een actief CO2-reductiebeleid. Samen, want alleen dan gaat duurzaamheid echt leven en kunnen we verbeteringen realiseren!

Uitdagingen op de weg naar zero-emissie

Om vooruit te blijven lopen op de veranderende wet- en regelgeving uit het klimaatakkoord, is het essentieel om de focus op de reductie scherp te houden. Kansen op het gebied van de nieuwste generatie voertuigen en uitgebreidere keuzes voor alternatieve brandstoffen helpen ons om de uitstoot van fijnstof en CO2 verder te reduceren. Ook door het logischer combineren van vervoersbewegingen en het zoeken naar verschillende transportmodaliteiten, kunnen we concreet bijdragen aan de CO2-reductie. Een goed voorbeeld hiervan is de op- en overslag van Agrigyps in Meppel. Dit tweede depot wordt bevoorraad door schepen. Het transport verloopt vervolgens met volle kipwagens van ca. 27 ton naar opdrachtgevers in de noordelijkere regionen van Nederland. Zo hoeft het landbouwgips niet meer alleen vanaf de fabriek in België vervoerd te worden, én wordt de bestelling just-in-time geleverd. 

Klimaatakkoord

In 2030 een CO2-reductie van 49% ten opzichte van 1990, in 2050 CO2 Neutraal.

  • Verplichte CO2-rapportage (2023)
  • CO2-beprijzing (2024)
  • Zero-emissiezones voor 30 tot 40 gemeenten (2025)

 

 

Lean & Green

Lean & Green is marktleider in CO2-reductieprogramma's voor de logistieke sector. Met hulp van duurzame maatregelen en door de community aangedragen 'best practices', helpen zij bedrijven kosten te besparen én tegelijkertijd de CO2-uitstoot te verminderen. De komende jaren moet Nederland de nodige maatregelen nemen voor het behalen van de klimaatdoelstellingen van Parijs. De logistiek blijft daarin niet achter. Lean & Green sluit aan op deze komende wetgeving, zodat de deelnemende bedrijven niet voor verrassingen komen te staan.