Code 95 Training Circuit Zandvoort

Wat een topdag! Zo’n training op CM.com Circuit Zandvoort maak je niet vaak mee. Hiermee hebben wij dan ook een mooie primeur te pakken: we zijn het eerste transportbedrijf dat een praktijktraining voor de code 95 organiseert op deze bijzondere F1-locatie! Manoeuvreren en slippen met ons eigen materiaal: spectaculair om te zien en te doen.

Beelden zeggen meer dan woorden: bekijk de video!

 

Onze coureurs to the MAX

In een serie van 9 trainingsdagen hebben al onze chauffeurs hun kennis weer opgehaald en hun verrichtingen in de praktijk gebracht, onder leiding van de toptrainers van WAYS Europe. De Red Bull VIP Lounge, uitgerust met het originele Max Verstappen racepak, was onze uitvalsbasis. Vanuit de lounge, met uitzicht op de start van het F1-circuit, werd elke dag gestart met het theoretische gedeelte. Vervolgens vertrokken de chauffeurs in tweetallen naar de praktijklocaties waar ze aan de slag gingen met het manoeuvreren en slippen.
Tijdens de baantraining werd er gestuurd op veilig rijgedrag, anticiperen in het verkeer, gebruik van veiligheidssystemen en een duurzaam verbruik van de auto. Op het buitenterrein hebben we vervolgens gewerkt aan verfijning van ieders manoeuvreervaardigheden, remmen en behendigheid op gladde en stroeve rijbanen. En dat alles in de mooie duinen van Zandvoort, vaak vergezeld door een stralend zonnetje.

Geslaagd

Aan het einde van elke trainingsdag werd er een winnaar van de Zijderlaan-trofee bekend gemaakt op basis van de beste manoeuvreerprestaties. Voor ons kwam sowieso iedereen geslaagd over de finish!

Alle deelnemende chauffeurs waren super enthousiast over deze baantraining, gericht op schadepreventie. Het was leerzaam, gezellig met elkaar en waardevol. Een dag om niet te vergeten.

Nascholingsuren verdiend

Alle deelnemers hebben met het volgen van de praktijktraining 7 nascholingsuren verdiend voor de code 95. In totaal moet een chauffeur iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing volgen. Dit wordt bijgeschreven op het CE-rijbewijs, zodat de chauffeur beroepsmatig mag blijven rijden.

Sturen op veilig gebruik én duurzaam verbruik

Ieder jaar organiseren wij voor alle Zijderlaan-chauffeurs een code 95-training op maat. Zo blijven onze chauffeurs altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veilig rijden en een duurzaam gebruik van de auto. De chauffeur is de manager van zijn wagen: zijn rijgedrag bepaalt in hoge mate het brandstofverbruik en de staat waarin het voertuig verkeert. Veiligheid en duurzaamheid zijn belangrijke onderwerpen binnen Zijderlaan.

Red Bull VIP Lounge