Image00001.jpeg
Coordinated Vulnerability Disclosure (CVD)

Onze afhankelijkheid van onze digitale infrastructuur wordt alleen maar groter. Dat geldt voor de maatschappij als geheel, maar ook voor onszelf. We vinden daarom dat overheden en organisaties (en wijzelf dus ook) sterk moeten inzetten op de beveiliging van onze digitale infrastructuur. We realiseren ons ook dat het, ondanks de beste bedoelingen en zorg, kan gebeuren dat er in de beveiliging van systemen een kwetsbaarheid voorkomt. Als jij een zwakke plek in één van onze systemen vindt, dan horen we dat heel graag.

Wij kunnen dan de kwetsbaarheid oplossen.

Wat wij van jou verwachten:

Wat je van ons mag verwachten:

  • We reageren binnen vijf dagen inhoudelijk op je melding, inclusief de verwachte oplossingstermijn. Uiteraard houden we je ook daarna regelmatig op de hoogte van de voortgang van het oplossen van het probleem.
  • We lossen de kwetsbaarheid zo snel mogelijk op. Ook hier speelt proportionaliteit een belangrijke rol: de termijn voor het oplossen van een kwetsbaarheid is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de ernst en de complexiteit van de kwetsbaarheid.
  • Als je je aan bovenstaande verwachtingen houdt, zullen wij geen juridische stappen tegen je ondernemen ten aanzien van je melding.
  • We vinden het belangrijk om je de credits te geven die je toekomen – en die je wenst. We zullen je naam bij een publicatie over de kwetsbaarheid alleen vermelden als je daarmee instemt.
  • Als dank voor je hulp in het beter beschermen van onze systemen, belonen we je graag voor de melding van een tot dan toe ons nog onbekende kwetsbaarheid. De beloning is afhankelijk van de ernst van de kwetsbaarheid en de kwaliteit van de melding.