zijderlaan-voortdurend-in-beweging-slide-small-1.jpg
Losgestort
Losgestort suikerbieten laden bij boer

Voor een brede groep opdrachtgevers, in zowel de veevoedersector, bouw, chemie als glasindustrie, verzorgt Zijderlaan de ‘losgestort’ transportdiensten. Voor dit transport wordt gebruik gemaakt van kippercombinaties, kipperopleggers, afzetcontainerwagens met kabel- en haakarmsysteem en walking floors. Omdat verlading vaak vanaf het boerenerf plaatsvindt beschikken onze voertuigen over een eigen aslast-weegsysteem.


GMP+ gecertificeerde processen

Voor de borging van de veevoerderkwaliteit in alle schakels van de diervoerderketen is de module GMP+ Feed Safety Assurance opgericht. Ons bedrijf is GMP+ gecertificeerd. Op basis van praktijkbehoeften, zijn verschillende componenten in de GMP+ FSA module geïntegreerd, zoals voorschriften voor het kwaliteitsmanagementsysteem (ISO 9001), HACCP, productnormen, traceerbaarheid, monitoring, basisvoorwaardenprogramma, ketenbenadering en het Early Warning System.

Suikerbietencampagne

Zijderlaan, al 65 jaar bietentransporteur

Elk najaar is Zijderlaan actief in de suikerbietencampagne. Door de steeds hogere verwerking van de twee Nederlandse fabrieken in Hoogkerk en Dinteloord moet er strak gepland en gereden worden. Zijderlaan wordt ingezet voor het bietentransport vanaf de Haarlemmermeer, Purmer/Beemster/Schermer, Zuid-Holland, Betuwe en Achterhoek naar Dinteloord en vanaf de Wieringermeer, Friesland, Drenthe en Overijssel naar Hoogkerk. De volledige regie vindt plaats vanuit Stolwijk. 

Suikerbieten
Losgestort charters

Afspraak is afspraak

Voor Zijderlaan past de suikerbietencampagne perfect in het geheel aan activiteiten en sluit ook feilloos aan bij onze niche als organisator van grote campagnes (graan/ suikerbieten). Het is de kunst om, juist ook voor dergelijke grote volumes, een goed werkend geheel neer te zetten, dat nakomt wat er is afgesproken. Om afspraken en leveringen te garanderen wordt er, naast de eigen vloot van kippers, een groot aantal vaste charters (GMP-erkend) ingehuurd. Het is voor alle medewerkers ieder jaar weer een uitdaging om dit continue proces optimaal uit te voeren. Het is een teamprestatie van formaat wat ook zeker door de suikerindustrie gewaardeerd wordt.

Transport en opslag voederproducten met
slurfauto Duynie

Voor Duynie vervoert Zijderlaan steekvaste en droge bijproducten voor de veehouderij. De veevoeders worden direct vanuit de vrachtwagen opgeslagen in slurven. Door het veevoerderproduct direct in een slurf op te slaan wordt o.a. de hoogwaardige kwaliteit van het product behouden, zijn er geen bewaarverliezen, is er bijna geen lekvocht en worden de producten goed geconserveerd.