VIB-verlicht.jpg
Eigen werkplaats

Eigen werkplaats

De garage is een volwaardig bedrijf binnen de groep. In de werkplaats in Stolwijk wordt, in eigen beheer, het totale onderhoud aan 220 vrachtwagens en een grote diversiteit aan opleggers en aanhangwagens uitgevoerd.

Gekwalificeerde monteurs

Veiligheid is één van onze kernwaarden. Gerichte onderhoudsprogramma’s sluiten hier dan ook naadloos op aan. Naast regulier onderhoud, in combinatie met periodieke onderhoudsbeurten, voert Zijderlaan in eigen beheer APK-keuringen uit. Hierbij maken onze gecertificeerde garagetechnici gebruik van geavanceerde technieken, zoals Davie van DAF en MAN-Cats van MAN, waardoor elektronische storingen zelfstandig kunnen worden opgespoord en verholpen. Er vindt een steeds verdere verschuiving plaats van analoge naar digitale aansturing. Het gaat daarbij dan onder meer om remsystemen, weegsystemen, digitale tachografen, boordcomputer toepassingen en verdere voertuigmanagement informatiesystemen. Door garagetechnici gericht te trainen heeft Zijderlaan zich de laatste jaren steeds meer kunnen specialiseren. Er wordt adequaat gereageerd en maatwerk geboden. Buiten het mechanische onderhoud aan de voertuigen, beschikken de garagetechnici over specifieke kennis van allerlei elektronica toepassingen die zowel standaard op de voertuigen aanwezig is of als applicatie is toegevoegd.

De garage heeft bovendien een communicerende en, indien nodig, bijsturende functie, met betrekking tot de cijfers van het dieselolieverbruik, de onderhoudskosten en het bandengebruik. In samenspraak worden tijdens het chauffeursoverleg verbeteringen doorgesproken en oplossingsgericht gehandeld.