17075---239.jpg
Value Added Logistics

Wij halen het maximale uit elk logistieke vraagstuk

Doordat de logistieke dienstverlening ‘voortdurend in beweging’ is, wordt er steeds meer aandacht aan de voortgang, kwaliteit en kostenbeheersing van het totale logistieke proces besteed. Door het continue optimaliseren van logistieke processen kunnen wij klanten op maat blijven bedienen. Value Added Logistics worden direct vanuit huis gefaciliteerd. Dit leidt tot operationeel flexibele en effectieve logistieke dienstverlening voor een marktconforme prijs. Onze flexibele instelling en eigen WMS systeem zorgen er bovendien voor dat we adequaat op marktontwikkelingen inspelen, waardoor we passende (innovatieve) oplossingen aanbieden. Eén ding is zeker, uw goederen zijn bij ons in vertrouwde handen!

Logistieke innovaties:
bulkverlading en producten breken, malen, zeven

Vanaf heden bieden wij op onze eigen DC-locaties bulkverladingen aan voor verschillende industrieën. De bulkwagenvuller (Dino Bulk Truck Loader) heeft een capaciteit van 45 m³ per uur en is zeer breed inzetbaar. Met deze betrouwbare mobiele verlader pakken wij producten van bigbags, grote zakken, etc. om naar bulk.

Ook hebben we in samenwerking met een gespecialiseerde machinebouwer een breek- en zeefmachine ontwikkeld. Hiermee kunnen we de inhoud van bigbags, die door verschillende oorzaken kan verharden, breken, malen en zeven alvorens het in een nieuwe bigbag wordt overgestort. Op deze manier kan de eindgebruiker het product meteen verwerken in het productieproces.

Een antwoord op elke vraag

Zijderlaan verzorgt vele aanvullende activiteiten om uw logistieke proces soepel te laten verlopen. We bespreken iedere aanvraag uitvoerig voor de meest doeltreffende oplossing en het hoogste rendement. 

Enkele Value Added Logistics zijn:

  • Interfacing - koppeling klantensysteem SAP/ ERP
  • Verharde inhoud van bigbags breken en zeven (terugbrengen oorspronkelijke vorm)
  • Overladen van bigbags/zakken etc. naar bulk met Dino bulkwagenvuller
  • Koelen en verwarmen van vloeistoffen en verpakken in drums en/of IBC containers
  • Verpakken, ompakken en sealen
  • Labelen en etiketteren
  • Zijderlaan WMS
  • Kwaliteitscontroles
Taplijn drums