Zijderlaan-zeil_slider.jpg
Familiebedrijf

Al 85 jaar een betrokken en zelfstandig opererend familiebedrijf

Ons bedrijf wordt sinds januari 2022 geleid door de derde generatie. Sabine (algemeen directeur) en Tim Zijderlaan (transport directeur) vormen samen met Leo Lokker (commercieel en operationeel directeur) de huidige directie. Met dezelfde normen en waarden uit het verleden hebben wij een duidelijke strategie voor ogen, waarmee we ons blijven onderscheiden in de markt en steeds verder ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en digitalisering.

Een belangrijk voordeel van een familiebedrijf is dat er door korte en directe lijnen voortvarend beslissingen worden genomen. Hierbij geldt afspraak is afspraak, waarmee we wederzijds vertrouwen creëren.

“Wij zijn trots dat we, als derde generatie, het vertrouwen hebben gekregen om ons familiebedrijf te mogen voortzetten. Een mooie kans met grote verantwoordelijkheden. Al 85 jaar zijn onze mensen de drijvende kracht binnen onze onderneming. Stuk voor stuk bevlogen en professionele medewerkers die met elkaar bereid zijn om net even dat extra stapje voor de klant te zetten. De welbekende Zijderlaan mentaliteit! Dit heeft er mede aan bijgedragen dat Zijderlaan de afgelopen 85 jaar is gegroeid tot professionele, duurzame en betrokken logistiek dienstverlener.”

Lees hier het interview "Derde generatie aan zet" met de nieuwe directie uit de Zijderlaan Nieuwskrant van december 2021.

Wim Zijderlaan

Na bijna 50 jaar in het bedrijf heeft Wim Zijderlaan een stap terug gedaan en het stuur overgedragen aan de derde generatie. Wim is, als Commissaris, op de achtergrond nog intensief adviserend betrokken bij de organisatie.

In 1973 startte Wim in het bedrijf. Samen met zijn broer Nico en een groep trouwe medewerkers heeft hij Zijderlaan een geweldige impuls gegeven. Nico vooral intern en Wim extern. In het begin hadden ze zo’n 35 auto’s en waren ze met name druk in het eigen vervoer voor de Handelsonderneming in natte veevoeders. In 2005 werd deze Handelsonderneming verkocht en ging Zijderlaan zich specialiseren als logistiek dienstverlener. In 2010 heeft Wim de aandelen van Nico overgenomen. Een bijzonder moment, omdat ze altijd samen bouwden aan de onderneming. Kansen kwamen voorbij en het bedrijf groeide en groeide. De overname van Van de Lagemaat, de bouw van DC Zijderlaan - Puttershoek en groei in een aantal nichemarkten hebben geleid tot het bedrijf wat er nu staat. Wim heeft vol trots een mooi familiebedrijf overgedragen met 220 voertuigen, 275 medewerkers, een state-of-the-art werkplaats en 3 DC’s in Stolwijk, Steenbergen en Puttershoek.

Tweede generatie Wim en Diny Zijderlaan