Update & video nieuwe werkplaats

Bekijk nu de realistische visualisatie van het nieuwe pand van de Zijderlaan Truck- en trailerservice!


Vijf maanden geleden is Bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk gestart met de realisatie van onze nieuwe werkplaats. De nieuwe werklocatie is gevestigd op ons parkeerterrein in Stolwijk en zichtbaar vanaf de provinciale weg. Tot op heden zijn er bergen werk verzet in de grond: de grond is afgegraven voor onder andere de smeerputten met magazijnen, en alle funderingswerkzaamheden zijn succesvol afgerond. De funderingsbalken zijn gelegd en sinds deze week wordt er gewerkt aan de staalconstructie. Het pand, met een oppervlakte van 40 bij 40 meter, begint nu echt vorm te krijgen. Het hoogste punt is in zicht!

Uiteraard kunnen we niet wachten tot we onze state-of-the-art werkplaats, voorzien van alle nieuwste technieken en geheel volgens de actuele eisen, in gebruik mogen nemen. Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Neem nu een kijkje! In de video komen mooie, gedetailleerde animaties voorbij, gerealiseerd door YuconVR. Met deze visualisaties van het in- en exterieur komt onze eigen Zijderlaan Truck- en Trailerservice tot leven.

Kees Kortlever, onze Chef Werkplaats, legt in de video uit wat de bijzonderheden zijn van ons innovatieve, energieneutrale pand.

Aan het woord: Kees Kortlever, Chef Werkplaats bij Zijderlaan

“De huidige werkplaats van Zijderlaan staat zo’n 35 jaar naast het hoofdkantoor en is in die tijd twee maal verbouwd. Met onze eigen werkplaats zijn we flexibel, leveren we snelle service leveren en kunnen we alles in eigen huis uitvoeren en scherp inkopen, waardoor we een lagere kilometerkostprijs hebben. We werken met een team van tien professionele monteurs voor ons complete wagenpark, dat bestaat uit ruim 200 trekkende voertuigen en 280 opleggers en aanhangers.

Begin 2022 verhuizen we naar het nieuwe pand op het parkeerterrein van Zijderlaan in Stolwijk. De nieuwe werklocatie wordt ruim 2,5 keer groter, waardoor we meer interne ruimte en hoogte krijgen. De werkplaats beschikt straks over:

  • drie putten met een lengte van 40 meter;
  • een milieukelder voor de afvoer van alle vloeistoffen; en
  • een complete APK-straat volgens de nieuwste eisen.

De werkplaats is voorzien van de nieuwste innovaties op onderhoudsgebied, alles volgens de actuele milieu-, ARBO en veiligheidsvoorschriften.

Een van de grootste veranderingen is het grotere vloeroppervlak en de hoogte van 11 meter. Er kunnen ruim 10 complete combinaties binnen staan. De werkplaats is uitgerust met:

  • een kraanbaan voor het tillen van bijvoorbeeld zware motoren;
  • mobiele hefkolommen;
  • een ingebouwd richtframe voor carrosserie en chassis werkzaamheden;
  • klimaatbeheersing met afzuiging; en
  • vloerverwarming.

Dit alles zorgt voor de meest optimale werkomstandigheden.

Het pand is energieneutraal. We wekken zelf onze energie en warmte op met zonnepanelen en een warmtepomp. Zo bereiken we nul op de meter.
Ook is het pand gebouwd op de toekomst. Hoe de truckwereld zich ook op duurzaam en innovatief gebied zal ontwikkelen, de duurzame constructie van het pand is erop voorbereid.”