Agrigyps is opgeslagen bij de fabriek in België en ons depot bij Sethehaven B.V. in Meppel. Hierdoor kunnen wij altijd en overal in Nederland en België “just-in-time” leveren. Schepen vervoeren voorafgaand aan het strooiseizoen partijen van ca. 1.500 ton landbouwgips naar Meppel. Op dit industrieterrein in de haven (Oevers D) slaan wij het gips op- en over in speciale, overdekte bunkers. Deze zorgen ervoor dat de hoge kwaliteit van Agrigyps en het lage vochtpercentage gewaarborgd blijven.
Doordat we ook vanuit Meppel leveren, hebben we het aantal vervoersbewegingen sterk teruggebracht en dragen we bij aan de reductie van de CO2-uitstoot.
Uw bestelling wordt gegarandeerd binnen enkele dagen geleverd, omdat de voorraad voorafgaand aan het strooiseizoen op peil is. Het transport verloopt met (volle) kipwagens van +/- 27 ton. Neem contact op met uw dichtstbijzijnde verkooppartner voor tarieven.
De ideale periode voor het strooien van Agrigyps is in het voorjaar en najaar. Adviezen over de toepassing van dit landbouwgips:
Om kosten te spreiden kunt u dezelfde procedure herhalen in het daaropvolgende jaar. Het gips uit de bovenlaag wordt naar de diepere grondlaag (ploegzool) geploegd. Tegelijkertijd wordt er nieuw gips in de bovenlaag gewerkt. Zo heeft u na 2 jaar gegarandeerd gips in de volledige bouwvoor, waar het optimaal zijn werk kan doen.
Neem contact op met een specialist bij u in de buurt voor een advies op maat.
Een vruchtbare bodem is de basis voor een optimale productie en gewaskwaliteit. Bodemchemie, bodemfysica en bodembiologie moeten daarvoor in orde zijn. BemestingsWijzer geeft het totaalbeeld zodat je bemesting en grondbewerking kan optimaliseren. https://www.eurofins-agro.com/nl-nl/bemestingswijzer
Onderzoek heeft uitgewezen dat alleen gips (Agrigyps) een daadwerkelijke verhoging geeft van de calciumbeschikbaarheid in de grond. Agrigyps is snel uit voorraad leverbaar via onze dealers.
* Zie PPO-rapport “Effecten bodem- en structuurverbeteraars”. Klik hier voor het rapport.
** Bron: Plant nutrition courier
Download hier het ARBO-Veiligheidsinformatieblad van Agrigyps volgens EG-richtlijn 93/112 EEG, productgroep calciummeststof/landbouwgips:
Eurofins Agro: "Wanneer de pH op orde is, maar de CEC (kleihumuscomplex) te laag, biedt gips uitrijden mogelijkheden. Gips draagt bij aan meer binding van calcium en magnesium aan het CEC." (september 2020)
De bodem krijgt veel te verduren. Niet alleen door zware machines, maar ook door het weer, het mestbeleid en de stijgende grondprijzen. GF Actueel schreef er een artikel over. Ook geeft het aan dat alleen Agrigyps een zichtbaar betere structuur gaf ten opzichte van het vergelijkingsobject kunstmest (op kleigrond). (februari 2017)
Problemen met regenwormen in het verleden waren voor deze akkerbouwer aanleiding om gips als calciummeststof te gaan gebruiken. (juni 2009)
Calcium is voor de bodemstructuur veruit het belangrijkste element. Maar calcium verdwijnt door uitspoeling en opname via het gewas. Is actie nodig? Dertien vragen over calcium beantwoord. (maart 2009)
Agrigyps heeft een belangrijke plaats ingenomen bij de bemesting van akkerbouwpercelen op met name kleigrond. Het landbouwgips zorgt voor het juiste calciumgehalte en verbetert de structuur van zware kleigronden aanzienlijk. Het gaat versmering en kluitvorming tegen. Planten nemen door het calcium minder natrium (zout) op. Een ander, bijkomend voordeel van Agrigyps is de hogere opbrengst in de teelt van onder andere suikerbieten en aardappelen, zo blijkt uit een onderzoek van PPO-agv (Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, onderdeel van Wageningen UR). Zie rapport: PPO 597 uit 2013, pagina 6.
Agrigyps is toegestaan voor gebruik in de landbouw volgens de lijst van meststoffen zoals bepaald in de de Verordening (EG) nr. 2003/2003 van het Europees Parlement en de Raad van 13 oktober 2003. Raadpleeg de bemestingsspecialist voor een advies over de juiste toepassing en dosering. Of bekijk de BemestingsWijzer van Eurofins Agro.