Uitbreiding dienstverlening Cosun Beet Company

Overname voorraadbeheer verpakkingsmaterialen en grondstoffen

Sinds 1 januari 2021 organiseren wij het voorraadbeheer van verpakkingsmaterialen en grondstoffen voor de specialiteitenfabriek van Cosun Beet Company in Puttershoek. Deze activiteiten behoorden hiervoor nog tot de afdeling Planning en Expeditie van Cosun Beet Company zelf, maar door personele veranderingen o.a. werd het steeds lastiger om dit goed te regelen.

Wij hebben het logistieke proces geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Van voorraden handmatig bijhouden, naar het gebruikmaken van ons Warehouse Management Systeem, gekoppeld aan SAP. We scannen alle binnenkomende materialen, zodat de voorraad op ieder gewenst moment inzichtelijk is. Alle materialen en grondstoffen zijn precies te volgen door de juiste tracking & tracing.

Van fabriek naar klant - volledig geautomatiseerd

Met deze overname hebben wij onze logistieke dienstverlening voor Cosun Beet Company uitgebreid en kunnen wij hen nog breder ontzorgen. Op het terrein van Cosun Beet Company in Puttershoek hebben we in 2014 een volledig gemechaniseerd en geautomatiseerd hoogbouwmagazijn geopend, gekoppeld aan de specialiteitenfabriek. In de specialiteitenfabriek wordt verpakte suiker geproduceerd voor zowel de industrie als de consument. Suikerproducten worden via geautomatiseerd conveyortechniek 24 uur per dag van de productie naar de opslag getransporteerd. Drie computergestuurde palletkranen zorgen er vervolgens voor dat producten in het hoogbouwmagazijn worden opgeslagen en weer uitgeslagen op het moment dat een klantorder ingevoerd wordt. De producten worden op de juiste uitvoerbanen in de expeditieruimte klaargezet om verladen te worden richting de klant. Via Value Added Logisitics kunnen pallets klantspecifiek samengesteld worden. Voorbeelden van de VAL-activiteiten zijn kantelen (voor omwisselen pallet), stickers op maat en wikkelen/sealen.

Voor de specialiteitenfabriek van Cosun Beet Company in Roosendaal, waar de vloeibare suikerproducten worden geproduceerd, zijn we al enige jaren verantwoordelijk voor de bevoorrading van verpakkingsmaterialen en grondstoffen. Dit gebeurt vanuit hetzelfde magazijn in Puttershoek waar we nu de gehele voorraad beheren.

Bron: KristalHELDER #5 – Personeelsblad december 2020 – Interne publicatie Cosun Beet Company

Lees hier meer over ons DC in Puttershoek.

Beeld nieuwsitem voorraadbeheer CBC