Hogere opslagcapaciteit suikermagazijn

Sinds 1 januari 2021 verzorgt Zijderlaan het voorraadbeheer van de verpakkingsmaterialen en grondstoffen voor de Specialiteitenfabriek van Cosun Beet Company in Puttershoek. Om meer opslagruimte te creëren, het overgenomen voorraadbeheer actueler te krijgen door middel van scanning en de veiligheid op de werkvloer te vergroten heeft Zijderlaan de huidige stellingenstructuur in DCL voor een groot deel geoptimaliseerd. Onze vaste leverancier EAB heeft twee semi-automatische opslagsystemen geplaatst in het originele suikermagazijn, waarbij we gebruikmaken van elektrisch aangedreven palletwagens. Deze shuttles laden en lossen pallets op een snelle en precieze manier en zorgen voor een maximale bezettingsgraad.

De systemen zijn op maat gemaakt en bieden plaats aan verschillende hoogtes van bijvoorbeeld big bags. We hebben nu de beschikking over 300 extra palletplaatsen.
Deze hogere opslagcapaciteit vormt een belangrijk voordeel voor Cosun Beet Company. Omdat zij een grotere run big bags kunnen produceren van onder andere poedersuiker, gaat de productiviteit omhoog en worden kosten gereduceerd.

Het pallet shuttle systeem zorgt er dus ook voor dat we veiliger kunnen werken. Heftrucks hoeven niet meer de stelling in te rijden, wat meteen de kans op schade verkleint, en er zijn minder heftruckbewegingen.

Meer opslagcapaciteit, flexibiliteit, snelheid en veiligheid dus, met de nieuwe opslagsystemen in DC Zijderlaan – Puttershoek!

Nieuwe shuttle Puttershoek