Directienieuws

Zijderlaan heeft officieel aangekondigd dat de organisatie vanaf 1 januari 2022 bestuurd wordt door de derde generatie van de familie. Wim Zijderlaan treedt af als directeur en Sabine & Tim Zijderlaan nemen het "stuur" over. Om de toekomstbestendigheid en continuïteit van Zijderlaan te waarborgen, hebben Sabine en Tim ervoor gekozen het directieteam te completeren met een externe professional. Per 1 september 2021 is Leo Lokker aangesteld als Commercieel & Operationeel directeur van Zijderlaan.

Wim blijft betrokken bij het bedrijf

Na ruim 50 jaar in de zaak te hebben gewerkt, bereikt Wim Zijderlaan zijn pensioengerechtigde leeftijd. Op 31 december 2021 treedt hij officieel af als directielid. Hij gaat in de Raad van Commissarissen opnieuw een belangrijke, maar minder intensieve rol vervullen. Zijn functie verandert van operationeel aansturend naar adviserend op operationeel en organisatorisch vlak. Daarnaast gaat hij zich bezighouden met diverse projecten en kennisoverdracht. Zo blijft Wim nauw betrokken bij de organisatie.

Driekoppige directie zorgt voor continuïteit en toekomstbestendigheid

Vanaf 1 januari 2022 wordt Sabine Zijderlaan benoemd tot Algemeen directeur. Tim Zijderlaan behoudt zijn aanstelling als Transport directeur. "We vinden het een hele mooie uitdaging om samen met alle gedreven medewerkers verder te mogen bouwen aan ons mooie familiebedrijf", vertellen Tim en Sabine.
"We hebben de afgelopen jaren met z'n drieën hard gewerkt aan de overdracht, om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. De laatste tijd merkten we dat onze werkzaamheden bleven meegroeien met de organisatie. Hierdoor werd de overname van Wims omvangrijke activiteiten steeds lastiger. Daarbij hebben we de directievoering door ons drieën altijd als zeer prettig en efficiënt ervaren. Gezien de huidige omvang, kansen en ontwikkelingen binnen Zijderlaan zijn we op zoek gegaan naar versterking in de vorm van een derde directielid, om de continuïteit en toekomstbestendigheid van Zijderlaan te borgen. Deze versterking hebben we gevonden in Leo Lokker."

Rol van Leo Lokker

Bij Zijderlaan gaat Leo zich richten op het onderhouden en uitbouwen van ons klantenbestand én op de kansen en ontwikkelingen in de logistieke markt. Leo: "Ik heb er veel zin in om samen te werken aan de verdere ontwikkeling van dit familiebedrijf, en de kansen, mogelijkheden en uitdagingen die we ongetwijfeld tegenkomen vorm te gaan geven. Ik ben onder de indruk van de vele aspecten van Zijderlaan. Vooral de veelzijdigheid, klantvriendelijkheid en de aanwezige cultuur zijn bijzonder te noemen. Ik kijk ernaar uit de organisatie verder te leren kennen en de fijne kneepjes van het warehouse- en transportvak te leren."

Leo Lokker (49) heeft jarenlang kennis en ervaring opgedaan in het havengebied. De laatste vijf jaar is hij Commercieel directeur bij het Europees Massagoed Overslagbedrijf (EMO) geweest. Daarvoor heeft hij negen jaar in een zelfde commerciële rol bij ZHD Stevedores gewerkt. Hij begon zijn loopbaan bij het Havenbedrijf Rotterdam.

Vertrouwen in de toekomst van Zijderlaan

De wereld van een logistiek dienstverlener is "Voortdurend in beweging". Ons motto blijkt dagelijks op vele vlakken zeer treffend. Op operationeel gebied bewegen we dagelijks flexibel en doeltreffend mee met de markt. Maar ook op organisatorisch vlak dienen we een duidelijke koers te kiezen en te zorgen voor rust en stabiliteit voor de toekomst. Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze ontwikkelingen binnen de directie kunnen blijven bouwen aan ons bedrijf. Op de vertrouwde, familiaire manier.