Bietencampagne Zijderlaan in HUB

Bietencampagne Zijderlaan in HUB - het ledenblad van TLN

9 maart 2023 - In het nieuwste nummer van HUB, het blad van en voor leden van Transport en Logistiek Nederland, pronken drie vrachtwagens van Zijderlaan op een mooie spread over de suikerbietencampagne.

De redactie van HUB wilde graag aandacht besteden aan de succesvolle bietencampagne van 2022-2023 en hebben ons benaderd voor beeld en een korte reactie. 

Tekst bij de foto (bron HUB nummer 2-2023):

SUIKERBIETENCAMPAGNE 2023 IS VOLBRACHT

De suikerbietencampagne 2022-2023 is succesvol volbracht! In de afgelopen periode heeft TLN-lid Zijderlaan uit Stolwijk zo’n 1,5 miljoen ton bieten vervoerd naar de twee Nederlandse suikerfabrieken in Dinteloord en Hoogkerk. Het speciale campagneteam zorgt er ieder jaar voor dat er strak gepland en gereden wordt om de steeds hogere verwerking van suikerbieten door de fabrieken te waarborgen. Zijderlaan is de afgelopen periode ingezet voor het bietentransport vanaf Texel, Wieringermeer, Haarlemmermeer (incl. Purmer/Beemster/Schermer en deels Zuid-Holland), Betuwe, Gelderland, Overijssel, Drenthe (zuid), Groningen (west) en Friesland. Daarnaast heeft Zijderlaan ongeveer 600 duizend ton perspulp naar de eindgebruikers vervoerd. Dit restproduct van de suikerbiet vormt zeer voedzaam veevoer.
Voor logistiek dienstverlener Zijderlaan past de suikerbietencampagne perfect in het geheel aan activiteiten en sluit het ook aan bij andere grote campagnes, zoals de graancampagne. Door de grote volumes is het essentieel dit goed te organiseren en afspraken na te komen. ‘Al jaren hebben wij een duurzame samenwerking met Cosun Beet Company, gebaseerd op wederzijds vertrouwen’, aldus Sabine Zijderlaan. ‘Als partners vullen we elkaar aan in de keten. Door onze voortdurende focus op innovaties en veranderingen in de agrarische- en transportwereld blijven wij onze samenwerking optimaliseren en versterken.’