50e plaats Top 100 LDV

Zijderlaan is gestegen naar de 50e plaats in de Top 100 Logistiek Dienstverleners! Met onze notering in de top 50 als mkb'er laten we zien dat wij echt verschil maken op het vlak van duurzame innovaties. Met elkaar zijn we elke dag ‘Voortdurend in beweging’. Focus en doorzettingsvermogen organisatie breed heeft geleid tot belangrijke verbeterstappen. We zijn er trots op dat onze duurzame inzet is beloond!

De ranglijst is samengesteld door Buck Consultants International (BCI) en Logistiek.nl. Zij hebben dit jaar meer aandacht gegeven aan de meest innovatieve bedrijven. Naast de ‘harde’ indicatoren als omzet in euro, aantal vaste werknemers en aantal vierkante meters warehousing (70% van totaalscore), is ook de mate van innovatie beoordeeld op zes verschillende thema’s (30% van totaalscore). Deze zes thema’s zijn: duurzaam transport, duurzame warehousing, arbeid & scholing, smart warehousing, gebruik van digitale platforms en ketenregie.

Onderscheidende factoren van Zijderlaan op het gebied van innovaties in logistieke processen zijn onder andere:

 

  • Deelname aan Lean & Green programma (op weg naar 2e (en/of 3e) Star award)
  • In samenwerking met onze klanten inspelen op (duurzame) optimalisatiekansen in de keten
  • Gebruik van HVO100 als fossielvrije brandstof (lees ook dit artikel over onze duurzame samenwerking met agrarische grondstoffenleverancier Cefetra B.V.)
  • Compensatie van resterende dieseluitstoot via NBS compensatieprogramma van Shell. Zo rijden we vanaf dit jaar klimaatneutraal
  • Compleet nieuw pand voor onze Truck- en Trailerservice, gebouwd volgens de BENG-norm (Bijna Energie Neutraal Gebouw)
  • Modern wagenpark met als doel eind 2023 alleen nog met Euro 6 vrachtwagens (of zuiniger) te rijden
  • Deelname HyTrucks waterstofproject
  • Deelname projecten voor multimodaal transport - o.a. ‘De Groene Hart Corridor’
  • Voortdurend analyseren van rijprestaties (verbruikscijfers), trainen van onze chauffeurs en optimaliseren van planningsprocessen
  • Zonnepanelen, warmtepomp

Met onder andere deze duurzaamheidsinitiatieven en innovaties blijven wij "Voortdurend GROEN in Beweging" in deze dynamische sector. Samen met onze klanten gaan wij op weg naar een CO2-neutrale logistieke dienstverlening. Wilt u weten wat wij nog meer doen of wat wij voor u kunnen betekenen? Kijk nog even verder op onze website of neem direct contact op met Leo Lokker (commercieel en operationeel directeur) via 0182-346600.

Op dinsdag 7 juni 2022 waren wij aanwezig bij de jaarlijkse bekendmaking van de Top 100 Logistiek Dienstverleners bij Buitenplaats Amerongen, samen met andere logistiek dienstverleners en experts die als juryleden hebben geholpen bij de totstandkoming van de lijst. Bekijk hier de video van het event waarin Sabine Zijderlaan en Leo Lokker ook aan het woord komen. Het is echt Leo, en niet Tim Zijderlaan zoals hij wordt aangekondigd :). 

Media