zijderlaan 80 jaar
over zijderlaan

Kernwaarden Zijderlaan

Onze klanten beschouwen ons als regisseur van hun gehele logistieke keten

De kernwaarden van Zijderlaan bestaan uit Kwaliteit, Ketenregie, Duurzaamheid & Milieu en Veiligheid. Deze kernwaarden staan bij Zijderlaan hoog in het vaandel en worden door alle lagen van de organisatie continue scherp gemonitord. kernwaarden zijderlaan

Ketenregie

Volledig ontzorgen van de klant, zowel vanuit de havens tot aan distributiecentra en groothandelsbedrijven. Als ketenregisseur beheerst Zijderlaan het volledige logistieke proces. Korte, flexibele lijnen leiden ertoe dat er goed kan worden ingespeeld op acute logistieke uitdagingen. Kortere doorlooptijden resulteren in transparante logistieke diensten tegen marktconforme prijzen.

Bij 'Ketenregie' kan bijvoorbeeld gedacht worden aan:

  • inzetten van gevarieerd materiaal
  • afhandeling van douaneformaliteiten
  • geconditioneerde opslag voor korte of langere tijd (Warehousing Steenbergen)
  • kwaliteitscontroles
  • op- en/of overslag
  • productkeuringen
  • diverse Value Added Logistics (o.a. ompakken, labelen, etiketteren, picken en/of wikkelen van goederen)

 

Kwaliteit

Kwaliteit is één van onze onderscheidende elementen. Nascholing, externe (of specifiek klantgerelateerde) opleidingen en processen zorgen ervoor dat onze, uitsluitend Nederlandse, chauffeurs volgens de huidige kwaliteitseisen, van de maatschappij en opdrachtgevers, in de markt kunnen opereren. Klanten geven aan deze extra inzet van onze betrokken en vakbekwame chauffeurs te waarderen. Niet alleen zijn zij gedreven en professioneel in het uitoefenen van hun vak, ook zijn zij betrokken bij de hele operatie. Door direct, open en kritisch met elkaar te blijven communiceren creëert Zijderlaan draagvlak voor de totale bedrijfsvoering. Kansen worden hierdoor gezamenlijk opgepakt en is er duidelijk commitment van haar medewerkers.

Milieu en veiligheid

Zijderlaan stelt de veiligheid van haar chauffeurs en overige weggebruikers zeer hoog in het vaandel. Cursussen en opleidingen, o.a. in het kader van de Europese Richtlijn Vakbekwaamheid, leveren een zeer hoge bijdrage aan het vergroten van de veiligheid op de Nederlandse en Europese wegen. Niet alleen door het bijscholen van onze chauffeurs maar ook door het nauwkeurig onderhouden van de wagens, door onze eigen garagetechnici, wordt er gericht gewerkt aan schadepreventie.

Duurzaam transport

Duurzame prestaties voor een marktconforme prijs

Zijderlaan streeft ernaar om duurzaam te ondernemen. Door bewust maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren, staat Zijderlaan stil bij het optimaliseren van haar (duurzame) transport. Mede hierdoor heeft Zijderlaan de afgelopen vijf jaar deelgenomen aan het Connektprogramma Lean and Green. Voor de komende jaren heeft Zijderlaan een CO2 footprint en bijbehorend reductieplan opgesteld om haar CO2 uitstoot te monitoren en reduceren. 

De CO2 prestatieladder is een gecertificeerd meetinstrument om bedrijven inzicht te geven in hun CO2-emissie. Een onderdeel van de CO2 prestatieladder is het opstellen van een CO2 footprint en bijbehorend reductieplan. Deze footprint brengt de totale uitstoot van de organisatie (per scope) in kaart. De transparantie leidt ertoe dat er door de hele organisatie kan worden gewerkt aan het gericht reduceren van haar CO2 uitstoot.

leanandgreen

Lean and Green is een onderscheidend netwerk voor efficiency en verduurzaming van de mobiliteit. Het Connektprogramma wil een concrete en pragmatische bijdrage leveren aan de verduurzaming van de logistieke keten. Na toetsing en goedkeuring door TNO en Connekt is Zijderlaan winnaar van de Lean and Green Award.

Met de Lean and Green Award heeft Zijderlaan laten zien dat zij zich actief inspant om haar logistieke proces duurzamer te maken. Het toekennen van de Lean and Green Award gebeurt op basis van een plan van aanpak. Hierin is omschreven hoe het bedrijf haar CO2 uitstoot in een tijdvak van 5 jaar met meer dan 20% diende te reduceren en tegelijkertijd haar winstgevendheid te verhogen.

 

Zijderlaan BV Stolwijk            Nijverheidsweg 10            2821 AT Stolwijk            Tel. +31 (0)182 34 6600            Route

informatie

Informatie aanvraag

Wilt u weten wat Zijderlaan voor u kan betekenen?
Vraag vrijblijvend informatie aan, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

powered ByGiro.com

Contact button

Algemene contactgegevens

Bezoekadres Zijderlaan bv
Nijverheidsweg 10
2821 AT  Stolwijk
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel:  0031(0)182 346600
Fax: 0031(0)182 346610

 

Postadres Zijderlaan bv
Postbus 2
2820 AA  Stolwijk

     

powered ByGiro.com

Login

Login

Zijderlaan stelt klanten via haar klantenlogin in staat om zowel actuele als historische
voorraadgegevens online raad te plegen. 

Klantenlogin

Medewerkerslogin

powered ByGiro.com