zijderlaan 80 jaar
over zijderlaan

Samenwerken biedt ruimte om te doen waar je goed in bent

Artikel Insights 

Juli 2014

Door intensief met strategische partners samen te werken heeft Zijderlaan haar toegevoegde waarde als ketenregisseur steeds verder kunnen uitbouwen. Zo ook voor Suiker Unie, waarvoor Zijderlaan reeds jarenlang een belangrijke rol in diverse logistieke processen speelt.

Klik hier, om het volledige artikel ‘Samenwerken biedt ruimte om te doen waar je goed in bent’ te lezen.

Betrokken partijen aan het woord over specialistische inbreng 

Artikel Industriebouw 'Logistiek hoogstandje' 

Januari 2014

Optimale inrichting van de logistieke processen. Daar draait het om bij de realisatie van het nieuwe distributiecentrum van Zijderlaan/Suiker Unie.

Nieuwbouw PSS 7 januari 2014 4

De eerste plannen voor het nieuwe distributiecentrum dateren al van voor 2011, toen Suiker Unie haar externe opslagfaciliteiten wilde optimaliseren. Na een intensief voortraject wordt er inmiddels hard gewerkt aan de realisatie van een volautomatisch hoogbouwmagazijn, waar de opslag geheel verzorgd wordt door drie computergestuurde palletkranen. Als team wordt er door alle betrokken partijen hard gewerkt aan de realisatie van het ‘Logistieke hoogstandje’. Ieder met zijn eigen specialisme en expertise, maar allen met hetzelfde einddoel: de oplevering in juli 2014 van een compleet ingericht, state-of-the-art distributiecentrum.’

Klik hier, om het volledige artikel ‘Logistiek hoogstandje’ te lezen.

Toegevoegde waarde Agrigyps

Artikel Nieuwe Oogst ‘Gips is pH-neutraal en verbetert de bodemstructuur’

November 2013

Naast de aanvoer van calcium zorgt gips met name op zwaardere gronden voor structuurverbetering. In Nederland is handelsonderneming Zijderlaan in Stolwijk leverancier van de gipsmeststof Agrigyps. ‘We zijn bekend met de handel en logistiek in de meststoffenbranche. Daarom was het voor ons relatief gemakkelijk om te starten met een aanvullend product’, aldus Boom. ‘Agrigyps heeft volgens ons duidelijk een toegevoegde waarde. Voordeel is de positieve invloed op de bodemkwaliteit en de pH-neutrale werking ten opzichte van veel andere calciummeststoffen.’

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Zijderlaan kiest voor automatisch magazijn van Egemin

November 2013

Egemin Automation, gespecialiseerd in automatiseringsprojecten, bouwt voor Zijderlaan een suikermagazijn voor automatische opslag op het terrein van Suiker Unie Puttershoek. Een conveyorinstallatie zal het magazijn verbinden met de fabriek van Suiker Unie. Voor de uitwerking van het project werkte logistiek dienstverlener Zijderlaan samen met Egemin Automation. Egemin staat in voor het ontwerp van de installatie, Zijderlaan voor het beheer ervan. De implementatie zal in totaal elf maanden in beslag nemen.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.

Zijderlaan vervoert ruim 15 procent van Nederlandse suikerbieten tijdens bietencampagne

Artikel Nieuwe Oogst, 'Zo’n 450 volle vrachten bieten per dag'

Oktober 2013

Transportonderneming Zijderlaan vervoert tijdens de bietencampagne per dag ongeveer 450 vrachten met suikerbieten naar de fabrieken van Suiker Unie. De planners Kees Molendijk en Ruud Vermeulen sturen tijdens de bietencampagne alle ritten aan van de chauffeurs die bieten laden en afleveren en eventueel perspulp weer mee terugnemen van de suikerfabrieken.

Klik hier om het volledige artikel over de bietencampagne te lezen.

Dubbel voordeel van opslag in slurf

Artikel 'Plattelands Post' - 'In conservering valt nog veel te halen'

April 2013

In 'Plattelands Post' (nr.4 - jaargang 43) werd aandacht besteed aan de manier van opslag voor melkveehouders. 
Melkveehouder Sjoerd de Witte voert zijn koeien kuil, mais en bierborstel. Aangezien voer duur is, is de manier van opslag dan ook uitermate belangrijk. Sjoerd de Witte liet zijn bierborstel opslaan in een slurf. Dat beviel hem zo goed dat de nieuwe slurfauto van Beuker inmiddels een silobag mais op zijn erf heeft gelegd. "Het levert mij dubbel voordeel: weinig verliezen en veel arbeidsgemak."

Klik hier om het artikel 'In conservering valt nog veel te halen' te lezen.

Zijderlaan - In die eigenen Stärken investieren

Artikel in het economisch rapport over regio Rotterdam
(bijlage van het Duitse zakenmagazine Wirtschafts-Nachrichten).

Maart 2013

Zijderlaan ist AEO-zertifiziert (Authorized Economic Operator)/ C-TPAT, wodurch Zollabfertigungen schnell und unkompliziert von Zijderlaan durchgeführt werden können. Die Investitionen in optimierte Lagerbedingungen mit einem auf die Firma zugeschnittenen Warehouse Management System kennzeichnen die Strategie der Transport- und Logistikfirma für die kommenden Jahre: Zusätzliche Dienstleistungen und die vollständige Betreuung der gesamten Logistikkette rücken noch mehr in den Vordergrund. „Der Trend geht dahin, dass unsere gegenwärtigen und potenzielle 
Kunden sich stärker auf ihre Kernaktivitäten konzentrieren wollen“, betont Zijderlaan. „Wir machen das möglich.“ Die Zusammenstellung bestimmter Verpackungsserien, das vollautomatische Abfüllen flüssiger Stoffe direkt aus Tankaufliegern, die Umlagerung der Ware und die Etikettierung sind Beispiele dafür.

Klicken Sie hier, um den gesamten Artikel 'In die eigenen Stärken investieren' zu lesen.

Plezier in het werk met Zijderlaan

Artikel 'Kaarslicht - Croda Nederland BV 'Onze Partners'

Maart 2013

In Kaarslicht (nr.65 - maart 2013) werd aandacht besteed aan de jarenlange plezierige samenwerking tussen Croda en Zijderlaan. 
"Wij zijn in de jaren '90 begonnen met de opslag van grondstoffen, jaren later breidden we uit met de taplijn van Stubbe, de 'vloeibare' vervoerder. Zodoende kunnen we nu echt een totaalpakket bieden. Stubbe rijdt met tankwagens, wij doen de warehousing."

Klik hier om het artikel 'Onze Partners - Plezier in het werk met Zijderlaan' te lezen.

Zijderlaan BV Stolwijk            Nijverheidsweg 10            2821 AT Stolwijk            Tel. +31 (0)182 34 6600            Route

informatie

Informatie aanvraag

Wilt u weten wat Zijderlaan voor u kan betekenen?
Vraag vrijblijvend informatie aan, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

powered ByGiro.com

Contact button

Algemene contactgegevens

Bezoekadres Zijderlaan bv
Nijverheidsweg 10
2821 AT  Stolwijk
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel:  0031(0)182 346600
Fax: 0031(0)182 346610

 

Postadres Zijderlaan bv
Postbus 2
2820 AA  Stolwijk

     

powered ByGiro.com

Login

Login

Zijderlaan stelt klanten via haar klantenlogin in staat om zowel actuele als historische
voorraadgegevens online raad te plegen. 

Klantenlogin

Medewerkerslogin

powered ByGiro.com